понеделник, 20 юни 2016 г.

Ден на бащата в Ормана

На 19 юни 2016 г., на връх празника на град Ямбол, Читалище „Умение-2003“ организира велопоход и излет на открито в местността Ормана в рамките на Националната кампания „Да бъдеш Баща“ и световната кампания за бащина грижа MenCare, която се  провежда в повече от 35 държави на 5 континета. 
Целта на кампанията е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето  и отношенията в семейството.
Велопоходът тръгна от пространството зад Централна поща – Ямбол и премина по  ул. „Ал. Стамболийски“, ул. „Джон Попов“, ул. „Димитър Благоев“, ул. „Ормана“, за да стигне до поляната след моста в местност „Ормана“. А там празникът продължи с игри на волейбол, дартс, щафета с велосипеди, лимбарок и закачки.

На тръгване по обратния маршрут колоната на велосипедистите беше изненадващо изтласкана от джипа на премиера Бойко Борисов, който явно е чествал празника на град Ямбол в местността Ормана. Колата му профуча светкавично покрай колоната и участниците нямаха възможност да споделят посланието си. За сметка на това пък бащите сред тях бяха изключително доволни, че имаха специален ден със своите семейства.   


Няма коментари:

Публикуване на коментар